Federatie wedstrijd oudste jeugd 5 juni 2024

Woensdagavond werd de federatiewedstrijd voor de oudste jeugd afgewerkt in Niawier. Bij de schoolmeisjes waren 6 parturen waarbij de derde omloop het spannends werd. Hier werden de partijen pas beslist op 5-4 en 2x pas op 5-5. De kransen waren voor partuur 2 Marije Eelkema en Tessa Wouda, de premie was voor partuur 6 Froukje Lei, Yellina Tilma en Marith Postma en de kleine premie voor partuur 1 Fenna Wiersma en Sietske Marije Westra.

De meisjes kaatsten met 4 parturen in een poule en hier kwam in de 2de omloop alles aan de hang. Met 3 winstpartijen gingen de kransen naar Marije Keegstra en Nynke de Haan, de 2de prijs was voor Fenna Koster en Laura Allema.

Bij de schooljongens waren 4 tweetallen en hier was partuur 2 Frederik en Harke Slagman oppermachtig. Zij gingen met de winst naar huis na 3 winstpartijen. De 2de prijs ging naar partuur 4 Siebe Jan Bos en Marwin Boonstra. 

De jongens kaatsten met 3 parturen en hier was het partuur 1 dat in de 1ste omloop oppermachtig was, de tweede wedstrijd voor partuur 1 was een stuk spannender en werd de winst pas binnen gehaald op 5-5 6-4 door Mient Schregardus en Maren Jan Koree die de krans mee naar huis namen.